Velká cena Trutnova – hradecký úspěch desetiletí !!!

Velká cena Trutnova 7.- 8.10. 2017

Výsledky

 

Tento víkend se Sportstyl zúčastnil závodů v Trutnově. Byli jsme jednoznačně nejpočetnější reprezentací z Hradce Králové. Náš tým čítal 14 natěšených závodníků, kteří z trutnovského bazénu vylovili spoustu skvělých osobáků doplněných 5 cennými kovy.

Závody byly připravené, jako už tradičně výborně. Sboru rozhodčích velela paní Morávková, která zde oslavila své významné jubileum.

Poprvé naše barvy hájil i dlouholetý reprezentant Delfína Náchod Jan Pavelka Právě on byl největším sběratelem medailí. Vedlo se mu zejména na 100m motýl a 200m polohový závod, kde vybojoval zlato. Na trati 100m prsa vybojoval úžasné stříbro a doplaval o kousíček za reprezentantem Petrem Bartůňkem, se kterým by měl absolvovat reprezentační soustředění seniorů. Ve finále 200m volným způsobem si doplaval pro krásné 3. místo.

Naší další medailistkou se tradičně stala Lydka Štěpánková, která kralovala na své oblíbené trati 100m prsa. Trenéry ovšem zaujalo i její představení na trati 100m znak a motýl, kde si zaplavala osobní rekord.

Jan Šimek, pod novým trenérským vedením, zlepšil, co mohl a potěšil nás jeho čas na 100m volným způsobem. Chtěl bych poděkovat i ostatním plavcům, kteří si zlepšili své časy. Bylo sice i pár diskvalifikací, ale to k závodnímu plavání patří a doufejme, že se z toho plavci ponaučí

Osobním rekordům se nebránili ani další plavci a tak nálada v našem týmu byla po celou dobu klání výtečná. Matěj Pařízek, Šimon Hosa, Nella Pecharová, Sukupová Vanesa a Anička Linhartová ukázali, že jsou na zimní sezónu skvěle připraveni. Jejich zlepšené výkony nás těšili nejvíce.

Ve štafetách jsme si vedli také dobře. Muži obsadili, i přes klouzavý startovní blok, 6. místo a ženy místo 9.

V bodovacím závodu družstev se Sportstyl umístil na krásném 7. místě z 37. Je to vůbec nejlepší umístění klubu z Hradce Králové za poslední dekádu.

Všechny dosažené výsledky jsou odměnou za tvrdou práci v tréninku a v boji o zlepšení tréninkových podmínek, které neodpovídají standardům klubu s takovými úspěchy.

 

Sportu zdar a plavání zvlášť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *