ME biathle a triathle, Weiden, Německo 28-29.7.2018

cof

dav
dav
cof

Medailový uragán! Čeští závodníci se vrátili z mistrovství Evropy v biathle (kombinace plavání a běhu) a triathle (kombinace střelby, plavání a běhu, obě disciplíny vycházejí z moderního pětiboje) v německém Weidenu se šesti nejcennějšími kovy z individuálních soutěží. Tituly šampionů starého kontinentu získali i v týmových soutěžích a ve štafetách. Mezi medailisty nechyběl olympijský vítěz David Svoboda, jenž vybojoval bronz v závodě triathle. Jeho dvojče Tomáš ovládl suverénně hlavní závod mužů v biathle.

O to větší radost máme, že i odchovanci našeho plaveckého oddílu Sportstyl HK k těmto medailovým žním výrazně přispěli. Jirka Chalupník se v individuálním triathle závodě kategorie U 15 ještě musel spokojit „jen“ s bramborou medailí, ale dal tak základ stříbrné medaili družstev (společně s Vincentem Zelenkou, SC Kralupy a Janem Noskem SC Hořovice). Ve stejném složení  pak kluci vybojovali bronz druhý soutěžní den v závodě biathle. Jirka pak vše ještě vyšperkoval dalším bronzem, který vydřeli společně s Marii Fučíkovou (MP KK Výstavby Praha) v mixové biathle štafetě.

Další dva cenné kovy – bronzové medaile přivezla Kateřina Pitrmanová a to ze závodu družtev triathle (s Marií Fučíkovou MP KK výstavby, Emou Amazounovou MP Kralupy)  a biathle (Emou Fučíkovou a Martinou Vavřičkovou SC Hořovice). Společně s Jirkou pak statečně bojovali o medaili i v mixové triathle štafetě, kde nakonec brali tu nejméně populární – bramborovou.

Jsme velmi pyšní, že naši odchovanci (i přes to, že se modernímu pětiboji věnují již v pražských oddílech) byli součástí reprezentačního týmu ČR a rozhodně nám neudělali ostudu!!!

„Nikdy jsme neměli na mistrovství tak početnou výpravu. Pro mladé závodníky je to obrovské plus do budoucna. Nejen proto, že spousta z nich si sáhla na medaile, ale především kvůli tomu, že měli možnost získat neocenitelné zkušenosti a mohli se konfrontovat s mezinárodní konkurencí. Čím víc budou mít podobných příležitostí, tím líp pro ně i pro český sport vůbec,“ zdůraznil David Svoboda.

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/ostatni/341423/cesi-radili-na-me-v-biathle-a-triathle-zapojil-se-i-olympijsky-vitez-svoboda.html

(chal)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *