Hradec Králové má konečně, po více než deseti letech, mistryni České republiky v plavání.

Zimní Mistrovství ČR v plavání skončilo velkým úspěchem královéhradeckých plavců.

 

Hradec Králové má konečně, po více než deseti letech, mistryni České republiky v plavání.

 

Plavci Sportstylu Hradec Králové, závodili na MČR dorostu a dospělých a byť někteří do této kategorie ještě nepatří, zaznamenávali značné úspěchy.

Teprve čtrnáctiletá plavkyně Lydie Štěpánková z hradeckého klubu Sportstyl,  na zimním mistrovství České republiky v Plzni vybojovala zlatou medaili v kategorii open (tedy dospělých).

 

Tato mladá naděje českého sportu zvítězila na trati 100 m prsa v novém rekordu čtrnáctiletých, který posunula již po čtvrté. Časomíra se ve finálové rozplavbě zastavila na čase 01:09,31! Tímto časem překonala nejen očekávání trenérů, ale hlavně všechny soupeřky na této trati. Nikdo nečekal, že drobná prsařka z Hradce Králové vezme vítr z plachet všem ostříleným matadorům, kteří si přijeli vyplavat limity na ME v Dánsku.

 

Celý závod se odvíjel více než dramaticky. Po startu se Lydie držela na medailových pozicích a do druhé poloviny tratě obracela až na třetím místě. V závěru však uplatnila již nabité zkušenosti z mnoha mezinárodních závodů a dohmátla neuvěřitelným finišem jako první. Jak poznamenala se spokojeným výrazem její současná trenérka Inna Koucká: „Je to obrovský úspěch pro náš klub a ještě větší pro naše město. Z Lydie nám roste olympionička. Pokud vše půjde podle plánu, mohla by reprezentovat již na příští letní Olympiádě v Pchjongjangu.“

 

Pro hradeckou plavkyni je to první zlatá medaile mezi dospělými na MČR. Již v létě na stejné trati dokázala získat titul vicemistryně ČR, když nestačila pouze na velkou kamarádku a reprezentantku Martinu Moravčíkovou.

 

Lydie Štěpánková v Plzni přepsala i rekord na 50m prsa čtrnáctiletých, který nyní nese hodnotu 00:32,16.Matadorka, reprezentantka a nejzkušenější specialistka na tuto trať Petra Chocová se kvalifikovala na ME časem 00:30,93. Tento čas bude pro Lydii v následujících závodech metou.

 

Na MČR dorostu a dospělých reprezentovali Sportstyl Hradec Králové ještě Jan Pavelka – finalista několika disciplín a Vanda Jeřábková.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *